Стартувала реалізація проєкту «Громади без корупції»

26 вересня у Краснокутській громаді стартувала реалізація проєкту від ЦеГріну і USAID_ВзаємоДія.

Проєкт “Доброчесні громади” реалізовується ГО «Центр Громадянських Ініціатив» у партнерстві та в рамках проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів протидії корупції в Україні «ВзаємоДія».

Мета проєкту – сприяти формуванню культури доброчесності у представників територіальних громад України та організацій громадянського суспільства шляхом впровадження практик прозорості та підзвітності.

Даний проєкт має на меті створити бренд «Громади без корупції», щоб залучати до їх числа якнайбільше інших. Краснокутська та Опішнянська громади були обрані за пілотні.

Проєкт з протидії корупції у громадах складатиметься з 7 фаз і триватиме до середини листопада.

Відбулося чотири фокус групи з освітянами, членами молодіжної ради, медиками та працівниками селищної ради. Експерт з питань децентралізації ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування» Віктор НЕСТЕРЕНКО обговорив з представниками різних сфер факти прояву корупції, порадив, як протистояти цьому та які інструменти задіювати.

В процесі наступної фази буде напрацьовано конкретні рекомендації у вигляді брошури та презентацій. А далі методологію апробують серед мешканців пілотних громад.

У підсумку роботи має бути створена система загального бачення розвитку громади, протидії корупції та включення у процеси управління місцевих мешканців.

Реалізація даного проєкту сприятиме формуванню культури доброчесності, а поширення практик впровадження механізмів прозорості та підзвітності, а також відповідних комунікаційних інструментів, які можна буде використовувати в інших сферах діяльності ОМС, допомагатиме зберегти модель «прозорої та підзвітної поведінки» ОМС незалежно від сфери життєдіяльності громад України.