Відкрито простір біорізноманіття на базі Краснокутського ліцею №1

 

Разом з учнями та вчителями КРАСНОКУТСЬКОГО ЛІЦЕЮ #1 відкрили простір біорізноманіття!

Цієї п’ятниці ми нарешті змогли зробити те, чого давно чекали – провели перші заходи безпосередньо тут, в місці, де відтепер розташований простір для занять просто неба, сталого відпочинку і дослідницької роботи, прогулянок та естетичного збагачення.

Алла Шумілова, освітня експертка проєкту та керівниця науково-дослідного відділу Slobozhanskyi National Nature Park, провела для присутніх екскурсію про біорізноманіття та його значення для нашого середовища і життя.

Миколою Пазичем було проведено квест “Біоекспансія”, де діти в ігровій та інтерактивній формі могли дізнатися більше про представників тваринного та рослинного світу Краснокутщини.

Ну, і куди ж без теплого спілкування з духмяним трав’яним чаєм та смачним короваєм, яким поласували усі природолюби, котрі були в цей день разом з нами.

Ми дуже тішимося тому, скільки всього чудового вдалося втілити та запустити в рамках проєкту “Поруч з природою: Простір біорізноманіття в Краснокутську”. Співпраця КРАСНОКУТСЬКОГО ЛІЦЕЮ #1 з науковцями та природоохоронцями, залученість громадських організацій – чудовий приклад спільної роботи у напрямку розвитку екологоосвітніх та природоохоронних ініціатив в громаді, впровадження природоохоронних рішень у міському просторі, створення дослідницької бази на території ліцею та бажання учнів досліджувати свій край і природу разом з фахівцями. І що найголовніше – амбітні ідеї та плани розвивати проєкт на майбутнє. Будемо активно працювати над ними. Адже це про сталий розвиток.

Дякуємо ліцею за цю продуктивну та насичену співпрацю! Дякуємо ГО Українська Природоохоронна Група – UNCG за потужне партнерство.

Проєкт втілюється ГО Українська Природоохоронна Група – UNCG у партнерстві з Green Art Tour – Громадська організація за фінансової підтримки ГО Екодія, Федерального міністерства економіки та кліматичних дій Німеччини в рамках проєкту Міжнародної Кліматичної Ініціативи (ІКІ) “Посилення громадянського суспільства в реалізації національної кліматичної політики”.

Текст: Артур Койчуренко