Педагогині Краснокутської громади взяли участь у тренінгу “Технології визначення потреб дітей та значення їх задоволення для попередження ризиків розвитку складних життєвих обставин у сім’ї” (м. Київ)

З  14 по 16 грудня 2023 року в м. Київ  відбувся тренінг  “Технології визначення потреб дітей та значення їх задоволення для попередження ризиків розвитку складних життєвих обставин у сім’ї”, який був реалізований ГО “Відповідальні громадяни” за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Цільова аудиторія: вчителі, викладачі, вихователі, соціальні педагоги.

Метою тренінгу було формування навичок з реалізації основних технік та прийомів, що допомагають виявити та задовольнити потреби дітей, запобігаючи при цьому виникненню негативних ситуацій у шкільному та сімейному середовищі.

          😊1 день 👋навчання був насичений цікавими знайомствами з тренерками та колегами, з якими разом  набували навичок вчасного виявлення потреб дитини (ідентифікація фізичних, емоційних, освітніх та соціальних потреб дітей), залежно від вікових груп, визначали ознаки та ступені вразливості дітей.

          😊2 день 🙆 був наповнений корисними практикумами щодо розробки та впровадження індивідуального плану роботи з дитиною (розробка специфічних планів для кожної дитини, заснованих на її унікальних потребах і обставинах, освітніх програмах, психологічній підтримці, душевному здоров’ї та соціальній інтеграції) та про наслідки ігнорування цих потреб. Визначили механізми залучення всіх членів  сім’ї та ресурсів спільноти до задоволення потреб дитини. Але не забули вказати, яке  велике значення має  задоволення і своїх власних потреб.

          😊3 день 💏  навчання закінчився  емоційним  практикумом  щодо визначення та розвитку сильних сторін особистості у задоволенні власних потреб та   мотивуючими заняттями з відновлення.

          Тренери:

  • Полішко Яна – сертифікована тренерка-експертка з питань захисту дитинства та освітніх програм, супервізорка, координаторка тренінгових програм, кейс-менеджерка,
  • Кравченко Марина – сертифікована тренерка, консультантка, мережева терапевтка, фасилітаторка, фахівчиня кризових ситуацій.

 

Від Краснокутської громади участь у тренінгу взяли педагогині з Городнянської філії Козіївського ліцею (Вітчинка Ольга, Юхно Яна, Ножка Анна, Кузьмич Наталія) та Козіївського закладу дошкільної освіти (Нємикіна Лілія).