ОСВІТА СТІЙКА, СУЧАСНА, ПЕРЕМОЖНА

🗓️13 грудня 2023 року  відбулася онлайн конференція “Освіта стійка, сучасна, непереможна”.

Захід  присвячений підбиттю підсумків роботи шведсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” (SALAR International) у сфері децентралізації освіти на місцевому рівні.
📌Теми до обговорення:
– Оптимальна освітня мережа як умова ефективних та якісних освітніх послуг.
– Перспективи та виклики реформи старшої школи в Україні: відповідь на сучасні вимоги суспільства.
– Управління освітою в ТГ: від інституційної спроможності до якості освіти.
Участь у заході взяла заступниця начальника відділу освіти Валентина Колонтаєвська.
🖇️За час роботи Проєкту напрацьовано унікальні методики формування ефективних шкільних мереж, в тому числі мереж старшої школи, створена база даних «Кращі практики управління освітою в громаді». Крім того, експертами шведсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” створено пілотну модель органів управління освітою, яка разом з іншими здобутками є необхідною і важливою частиною підтримки процесу європейської інтеграції України. Напрацювання Проєкту набувають ще більшої актуальності в умовах військової агресії російської федерації, масштабних міграційних процесів, посилення вимог до безпеки цивільного населення та зростання бюджетного дефіциту. Напрацювання Проєкту стануть важливим елементом забезпечення прозорості та інклюзивності стратегії відновлення України.
💡Метою заходу було сприяння подальшій співпраці між експертним середовищем, центральними, регіональними та місцевими органами влади у вирішенні зазначених питань, а результати Проекту є елементом забезпечення прозорості та інклюзивності відновлення України та майбутньої європейської інтеграції України.