Олена Губарєва з робочим візитом відвідала Качалівську, Олексіївську та Дублянську ЗОШ

16 січня 2019 року перший заступник голови Краснокутської районної державної адміністрації Олена Губарєва з робочим візитом відвідала Качалівську, Олексіївську та Дублянську ЗОШ І-ІІІ ступенів з метою ознайомлення з ходом впровадження у закладах загальної середньої освіти Краснокутщини Нової української школи.

Розбудова Нової української школи (НУШ) – це довготермінова реформа, започаткована Президентом України Петром Порошенком, яка дасть можливість перетворити українську школу на важіль соціальної рівності та згуртованості, економічного розвитку і конкурентоспроможності України.

За підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації, депутата Харківської обласної ради Юлії Світличної у межах впровадження освітньої реформи передбачено відповідне ресурсне забезпечення. Так, у 2018 році заклади загальної середньої освіти району отримали 3D-магнітні конструктори, дидактичні матеріали на магнітній основі з навчання грамоти, математики, англійської мови, smart-бокси та класні куточки для 1-х класів НУШ. Крім того, забезпечено облаштування робочих місць для здобувачів  освіти та місць для роботи вчителів початкової школи по новому Державному Стандарту початкової освіти.

Перший заступник голови Олена Губарєва поспілкувалася з учнями 1-х класів та їх наставниками – вчителями початкових класів, які поділилися позитивними враженнями від проведення освітнього процесу за принципами Нової української школи та показали наочно, як вони щодня використовують навчальне і дидактичне обладнання.

Олена Юріївна поділилася  перспективними планами на 2019 рік щодо створення медіатек у відвіданих Качалівській, Олексіївській та Дублянській ЗОШ І-ІІІ ступенів.