ПЕРШІ КРОКИ НОВОГО МЕНЮ

Питання організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти було і залишається одним з актуальних. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення захисту дитячого організму до захворювань, нормального росту та розвитку дітей, які тут виховуються.
З січня 2022 року вступили в дію, затверджені урядом нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти (постанова КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»).
Такі зміни прийняті, з метою: врегулювання організації харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування, приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування до Норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії.
04.02.2022р. на базі ЗДО №1 Краснокутської селищної ради Богодухівського району відбувся практичний семінар для медичних сестер закладів дошкільної освіти “Шість кроків щодо роботи з чотиритижневим сезонним меню”, який підготували та організували директор ЗДО №1 ПАНЧІШНА Л. та старша медична сестра закладу ШВАЙКА Я.
Корисною та змістовною інформацією поповнився багаж усіх учасників семінару, а майстер-клас від кухарів по приготуванню одноденного меню став родзинкою зустрічі.