Профілактика харчових отруєнь у дітей
Профілактика харчових отруєнь у дітей
Всім відомо, що їжа для дітей повинна бути якісною та свіжою – інакше виникає ризик харчових отруєнь, котре, на жаль, трапляється досить часто.
Гострі кишкові інфекції (ГКІ)-це група гострих кишкових інфекційних захворювань, що характеризуються ураженням шлунково-кишкового тракту з порушенням водно-мінерального обміну, загальною інтоксикацією організму.
Чинники передачі збудників ГКІ такі:
1.Неякісно промиті овочі, зелень, фрукти, ягоди
2.Молочна продукція, термін використання яких минув
3.Нехтування правилами особистої гігієни
4.Порушення технології приготування страв
5.Зберігання харчових продуктів без дотримання належного температурного режиму.
З метою профілактики харчових отруєнь необхідно:
1.Суворо дотримуватись санітарних правил первинного та термічного оброблення продуктів в процесі приготування страв;
2.Дотримуватись правил особистої гігієни: мити руки після прогулянки, відвідування туалету, перед прийомом їжі;
- Дотриматись правил миття посуду;
4.Воду вживати тільки кип’ячену;
5.Молочні продукти вживати тільки після термічної обробки;
6.Вести боротьбу з мухами;
7.Овочі та фрукти перед вживанням мити під проточною водою і знезаражувати окропом.
ПАМ’ЯТАЙТЕ! Тільки чітке дотримання гігієнічних правил та вимог дасть можливість уникнути харчового отруєння та зараження кишковими інфекціями.
Інформаційна листівка підготовлена:
Краснокутським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області вул. Миру, 247, смт. Краснокутськ тел. 057-56-3-09-82