Профілактика харчових отруєнь у дітей

Профілактика харчових отруєнь у дітей

         Всім відомо, що їжа для дітей повинна бути якісною та свіжою – інакше виникає ризик харчових отруєнь, котре, на жаль, трапляється досить часто.

         Гострі кишкові інфекції (ГКІ)-це група гострих кишкових інфекційних захворювань, що характеризуються ураженням шлунково-кишкового тракту з порушенням водно-мінерального обміну, загальною інтоксикацією організму.

         Чинники  передачі збудників ГКІ такі:

1.Неякісно промиті овочі, зелень, фрукти, ягоди

2.Молочна продукція, термін використання яких минув

3.Нехтування правилами особистої гігієни

4.Порушення технології приготування страв

5.Зберігання харчових продуктів без дотримання належного температурного режиму.

       З метою профілактики харчових отруєнь необхідно:

       1.Суворо дотримуватись санітарних правил первинного та термічного оброблення продуктів в процесі приготування страв;

       2.Дотримуватись правил особистої гігієни: мити руки після прогулянки, відвідування туалету, перед прийомом їжі;

  1. Дотриматись правил миття посуду;

       4.Воду вживати тільки кип’ячену;

       5.Молочні продукти вживати тільки після термічної обробки;

       6.Вести боротьбу з мухами;

       7.Овочі та фрукти перед вживанням мити під проточною водою і знезаражувати окропом.

        ПАМ’ЯТАЙТЕ! Тільки чітке дотримання гігієнічних правил та вимог дасть можливість уникнути харчового отруєння та зараження кишковими інфекціями.

 

      Інформаційна листівка підготовлена:   

Краснокутським  управлінням Головного  управління Держпродспоживслужби  в Харківській області вул. Миру, 247, смт.   Краснокутськ  тел. 057-56-3-09-82